De lotgevallen van Frank en zijn goedkope reisverzekering

Helaas werd Frank’s dure gipsvlucht niet vergoed. Weet u zeker dat u wél voldoende verzekerd van uw vakantie geniet?

Reis en Annulering

Voorkom dubbele dekkingen

Een reisverzekering biedt u dekking tegen schade en kosten als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen op reis. Sommige zaken worden ook door andere verzekeringen gedekt, zoals uw zorgverzekering. In dat geval is een reisverzekering aanvullend. Laat u dus adviseren hoe uw reisverzekering het best aansluit op uw andere verzekeringen.

Eénmalig of doorlopend?

Meestal kent een reisverzekering vier rubrieken: bagage, geneeskundige kosten, onvoorziene kosten (als u bijvoorbeeld langer in uw hotel moet blijven) en ongevallen. Let op: voor sommige vakantievormen (zoals wintersport en duikvakanties) geldt een toeslag op de premie. Vaak wordt ook een doorlopende reisverzekering aangeboden. Maar als u eens per jaar op reis gaat is een éénmalige reisverzekering in premie misschien gunstiger dan een doorlopende reisverzekering.

Waarom een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering vergoedt geheel of gedeeltelijk de reissom, de annuleringskosten of de verblijfskosten als u uw vakantie moet afzeggen of onderbreken. Redenen kunnen zijn het overlijden of ziek worden van één van de verzekerden, maar ook als u plotseling werkloos wordt of als uw huis afbrandt is de annuleringsverzekering geldig. Daarnaast kennen de meeste annuleringsverzekeringen een vergoedingsregeling voor niet genoten vakantiedagen als gevolg van vertragingen (boot, vliegtuig, trein, bus). Een annuleringsverzekering sluit u vaak af in combinatie met een reisverzekering. Het zijn twee verschillende verzekeringen! Er is ook een doorlopende annuleringsverzekering.

Vaker of langer op reis ?

Tip: Gaat u meerdere malen per jaar op vakantie? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Deze verzekering biedt u veel gemak en bespaart u bovendien premie.

Regel uw reisdocument op tijd !U wilt genieten van uw vakantie. En u niet alleen... De drukte op de weg en het strand is lastig te omzeilen. Maar de drukte op het gemeentehuis kunt u wél voor zijn. Dus heeft u voor de vakantie een nieuw reisdocument nodig, vraag dit dan nú al aan. U staat dan niet te lang in de rij en hoeft u ook geen rekening te houden met de eventuele extra wachttijd door de grote drukte.


Meer info op paspoortinformatie.nl


Op vakantie gaan en ook weer gezond terug in Nederland !

Elk jaar reizen ruim 1 miljoen reizigers naar verre oorden. Een verblijf in dergelijke (sub)tropische landen, maar ook in andere landen met slechte hygiënische omstandigheden zoals bijvoorbeeld enkele Oost-Europese landen, kan een bedreiging voor de gezondheid zijn.


Op gezond op reis staan duidelijke en handige tips ter voorkoming van infectieziekten tijdens de vakantie.