Woonverzekering

Oost, west, Frank’s woonverzekering is niet best!

Frank had wat steekjes laten vallen die hem duur kwamen te staan. Uw dekking is gelukkig veel beter, nietwaar?Woonhuis & Inboedel

Gangbare verzekeringen voor uw huis

Uw huis is waarschijnlijk uw kostbaarste materiële bezit. En dat moet dus goed verzekerd zijn. Drie soorten verzekeringen zijn gangbaar: de opstalverzekering, de inboedelverzekering en de glasverzekering.

Een opstalverzekering, van toepassing op koopwoningen, verzekert u tegen schade ontstaan door bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Een inboedelverzekering (koop- en huurwoningen) dekt de schade aan of diefstal van bezittingen die zich in uw huis bevinden. Een glasverzekering, de naam zegt het al, dekt de schade aan ruiten (tafels en spiegels e.d. zijn vaak niet gedekt!).

Vaak pakketverzekering mogelijk

Vaak kunt u de verzekeringen in één pakket afsluiten, inclusief een aansprakelijkheidsverzekering. Het is belangrijk dat u niet onder- of oververzekerd bent. U bent onderverzekerd als het verzekerde bedrag lager is dan de werkelijke nieuwwaarde van uw inboedel of de herbouwwaarde van uw huis. En dat heeft ook gevolgen bij kleine schades. Oververzekerd bent u in het tegenovergestelde geval, dus wanneer het verzekerde bedrag hoger is. U betaalt dan onnodig veel premie. Daarom is het aan te bevelen dat u de waarde van uw huis en inboedel gemiddeld eens per vijf jaar laat meten. Veel verzekeraars bieden hiervoor een inboedelwaardemeter en herbouwwaardemeter.